director web scurhanchess: După ce a scăpat de complexul Cosman,maestra FIDE Daria Vişănescu a scăpat titlul printre degete la naţionalele de copii şi juniori de la Căciulata !

OPEN ŞAH PETROŞANI 2015

OPEN ŞAH PETROŞANI 2015
Aspecte din timpul rundelor, de la turneele de şah clasic şi dezlegări pentru copii,juniori şi seniori "OPEN ŞAH PETROŞANI" 2015 ! Pentru mai multe imagini CLICK PE POZĂ !

sâmbătă, 19 aprilie 2014

După ce a scăpat de complexul Cosman,maestra FIDE Daria Vişănescu a scăpat titlul printre degete la naţionalele de copii şi juniori de la Căciulata !


Daria a reuşit să obţină patru medalii

(Foto)
Maestra FIDE Daria - Ioana Vişănescu

Recent,la Căciulata s-a desfăşurat Finala Campionatului Naţional de Şah pentru copii şi juniori la probele de şah clasic,şah rapid,şah blitz şi dezlegări.Şahista din Vale,maestra FIDE Daria - Ioana Vişănescu,legitimată la Clubul de Şah Deva şi Medicina Timişoara,a participat în grupa de junioare 18 ani.Din păcate,după ce a scăpat de complexul mai vechi,campioana Andreea - Mărioara Cosman,de la CSS Nr.1 Timişoara,învingand-o chiar în prima rundă,jucand toată competiţia la prima masă,avand 6 puncte (6),Daria a lăsat să-i scape printre degete titlul lăsand în runda a şaptea o remiză la ocupanta locului şase,Petruţa - Alisia Moldovan,de la CSM Bucureşti,ca mai apoi în ultima rundă să sufere chiar o înfrangere la Ioana - Andreea Carlig,de la CSM Craiova. Astfel,Daria fiind aruncată pe poziţia a treia în clasament,obţinand totodată medalia de bronz.La toate celelalte probe:şah rapid,şah blitz şi dezlegări,Daria a reuşit să obţină încă trei medalii de argint.Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de şah Deva, consideră că rezultatele obţinute de Daria sunt sub valoarea şi potenţialul ei, reprezentând o ratare. „Pentru orice altă jucătoare, trei medalii de argint şi una de bronz ar fi fost un rezultat de excepţie. Pentru talentul extraordinar şi valoarea Dariei, aceste rezultate reprezintă o ratare, deoarece de la ea avem pretenţii la medalia de aur. Daria avea un fel de complex la Andreea Cosman, dar acum l-a depăşit, dar a făcut erori cu alte jucătoare mai slab cotate. Dincolo de neatenţie şi ghinion, rezultatele de la această competiţie au suferit din cauza lipsei de pregătire. Ea pune un accent deosebit şi pe pregătirea şcolară, iar cele trei-patru ore pe care le alocă zilnic şahului sunt insuficiente. Clasarea doar pe locul trei la şah clasic va avea un impact negativ, deoarece în acest context Federaţia Română de Şah nu îi va putea plăti deplasarea la campionatele europene şi mondiale din acest an. Oricum, Clubul Medicina 
Timişoara va miza tot pe Daria la campionatele de senioare care vor avea loc peste două săptămâni şi poate atunci ea se va revanşa”, a spus Corneliu Hotăran.


CLASAMENTE

Şah clasic 
1.Cosman Andreea - Mărioara,CSS Nr. 1 Timişoara
2.Cîrlig Andreea - Mărioara,CSM Craiova
3.Vişănescu Daria - Ioana,CS Deva

Şah rapid
1.Cosman Andreea - Mărioara,CSS Nr.1 Timişoara
2.Vişănescu Daria - Ioana,CS Deva
3.Moldovan Petruţa - Alisia,CSM Bucureşti

Şah blitz
1.Cosman Andreea - Mărioara,CSS Nr.1 Timişoara
2.Vişănescu Daria - Ioana,CS Deva
3.Didiliuc Dariana - Gabriela,CSM Craiova

Dezlegări
1.Didiliuc Dariana - Gabriela,CSM Craiova
2.Vişănescu Daria - Ioana,CS Deva
3.Brăcăcescu Raluca - Veronica,ACS de Şah Apa Nova Bucureşti























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu